До Києва прибула місія МВФ

12 Лютого 2024 12:56

В Україну прибула місія Міжнародного валютного фонду. Представники організації обговорюватимуть економічну політику України та виклики, які стоять перед економікою країни.

Про це йдеться у заяві постійного представника МВФ в Україні Ваграма Степаняна.

Місія МВФ на чолі із заступником директора Європейського департаменту Умой Рамакрішнан сьогодні у Києві розпочинає зустрічі з представниками влади та іншими партнерами.

«Дискусії фокусуватимуться на цілях економічної політики влади України та викликах, які стоять перед економікою України. Команда МВФ також візьме участь 13 лютого в інавгураційному засіданні керівного комітету Фонду розвитку потенціалу України, який адмініструє МВФ. На цій зустрічі обговорюватимуться пріоритети щодо посилення можливостей України та підтримка Міжнародним валютним фондом», – йдеться у заяві.

Після цього, 17 лютого у Варшаві, місія МВФ на чолі з Гевіном Греєм розпочне дискусії з представниками влади України у контексті третього перегляду програми розширеного фінансування.

Нагадаємо, 14 грудня Україна отримала від МВФ третій транш у розмірі 900 млн доларів.

Цьому передувало оновлення Меморандуму між Міжнародним валютним фондом та Україною. Оновлений документ містить 12 нових вимог.

Джерело: “Слово і діло”