Київські школярі можуть піти на весняні канікули у різний час

14 Лютого 2024 16:24

Актуальна інформація для столичних школярів та їхніх батьків

Цього року столичні школярі йдуть на весняні канікули наприкінці березня. Відпочинок традиційно триватиме сім днів.

Однак слід пам’ятати про те, що опублікований графік весняних канікул носить лише рекомендаційний характер і може змінюватись. Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства освіти і науки України.

Так, у Києві школярі вирушать на весняні канікули орієнтовно з 25 по 31 березня включно. Однак, цей графік від Міністерства освіти і науки є лише рекомендаційним, а не обов’язковим, оскільки структуру навчального процесу в школах України визначають самостійно.

Як повідомляє Київська міська рада, до початку навчального року 2023-2024 Міністерство освіти і науки визначило орієнтовні дати початку та закінчення весняних канікул.

“Навчальний рік у столиці традиційно стартує 1 вересня і триватиме загалом до 28 червня 2024 року — з перервами на канікули, атестацією та проведенням компенсаторних занять. Ми враховуватимемо ситуацію з безпекою в умовах воєнного стану та інші фактори, які можуть вплинути на організацію освітнього процесу, і, за потреби, вноситимемо зміни до структури навчального року”, — зазначав раніше заступник голови КМДА Валентин Мондрієвський.

За його словами, формат, у якому працюватиме школа, кожен навчальний заклад обиратиме самостійно, консультуючись із батьками учнів. Рішення про запровадження очного, дистанційного чи змішаного форматів навчання прийматиметься на засіданнях педагогічних рад з урахуванням норм безпеки та побажань батьків учнів.

Джерело: “Телеграф”