Київський центр нефрології замовив ремонт приміщень за завищеними цінами

23 Лютого 2024 14:50

Комунальне некомерційне підприємство «Київський міський центр нефрології та діалізу» за результатами тендеру 14 лютого уклало угоду про капітальний ремонт окремих приміщень центру на суму 38,79 млн грн. Інформація про це з’явилась у «Prozorro».

В тендері зазначено, що кошти будуть витрачені на ремонт лабораторії СНІД, адміністрації центру та господарського приміщення у Шевченківському районі м. Києва. Угоду про реалізацію тендеру центр уклав з ТОВ «Будівельна компанія Статус Лідер».

Найбільше коштів у підсумковій відомості тендеру планують витратити на спеціалізовані конструкції, ринкові ціни яких не відомі.

Також, підозрілими видаються ціни на лінолеум та повітропроводи.

Так, лінолеум «Grabo Fortis» в тендері пораховано по 2424 грн /кв.м. , а в магазинах «Епіцентру його можна придбати за ціною 660 грн/кв.м.

Повітропроводи класу Н були враховані за ціною 2508 грн/кв.м.

Такі ж повітропроводи замовляла для себе «Запорізька клінічна лікарня» у грудні за ціною 1320 грн/кв.м. Тобто, ціна у двох ідентичних закупівлях відрізняється майже вдвічі.

У листопаді 2023 року КНП «Київський міський центр нефрології та діалізу» також проводив закупівлі за завищеними цінами. Тоді було виділено 156 млн грн. Кошти на ремонт проходили через департамент охорони здоров’я КМДА. Тоді за завищеною ціною провели закупівлю металопластикових вікон, будматеріалів та кабелів.

Джерело: “Київщина 24/7”