“Не мовчи! Полон вбиває!”: У Києві провели акцію на підтримку військовополонених з “Азовсталі”

5 Лютого 2024 14:53

У Києві в неділю, 4 січня, родини військовополонених Маріупольського гарнізону та небайдужі громадяни провели акцію на підтримку звільнення бранців. Мітингувальники хотіли привернути увагу до того, що довгий час не відбувалося обмінів захисників Маріуполя та “Азовсталі” з російського полону.

Про це повідомляє KиївВлада,  посилаючись на допис на  Facebook – сторінці Асоціації родин захисників “Азовсталі” та інформації низки ЗМІ.

“Після вимушеної перерви, родини військовополонених Маріупольського гарнізону поновлюють мирні акції на підтримку наших героїв. Цього тижня вони пройдуть щонайменше в 14 містах України”, – зазначено в дописі Асоціації родин захисників “Азовсталі”.

Рідні наших захисників зауважили, що “два крайні обміни військовополоненими, які відбулися цього січня, не принесли довгоочікуваних щасливих звісток більшості родин захисників Маріуполя та “Азовсталі””. Боротьба за свободу героїчних воїнів буде продовжуватись.

У Києві акцію провели на Бесарабській площі та бульвар Тараса Шевченка, де зібралося сотні людей.

Як повідомляє  “Суспільне”, одна з учасниць акції, мама військовополоненого захисника Маріуполя, розповіла що мета нинішнього заходу – нагадати українському суспільству та світовій спільноті про те, що в Україні йде війна і в полоні є багато людей. Зокрема, з бригади “Азов” ще не звільнені понад 900 людей.

Дружини, матері та інші родичі військових ЗСУ, бригади “Азов” та інших воїнів і цивільних, які утримуються росією та небайдужі громадяни тримали в руках плакати з вимогою якнайшвидше повернути українських бранців додому.

Нагадаємо, крайній обмін полоненими відбувся 31 січня, на підконтрольну територію України повернулися 207 українських громадян, які перебували у полоні рф. Захисників “Азовсталі”, на жаль, серед них не було.