Rheinmetall зводить новий завод з виробництва боєприпасів

14 Лютого 2024 11:18

У німецькому оборонному концерні Rheinmetall поінформували про деталі щодо нового заводу боєприпасів, що зараз будується у ФРН. Частина продукції, окрім країн НАТО, піде також і Україні.

12 грудня канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен і міністр оборони Борис Пісторіус разом з Арміном Паппергером, генеральним директором Rheinmetall AG, провели символічну церемонію закладення фундаменту заводу в Нижній Саксонії.

У майбутньому завод Werk Niedersachsen планує виробляти артилерійські боєприпаси, вибухові речовини та компоненти ракетної артилерії. Також передбачається, що потужності заводу становитимуть близько 200 000 артилерійських снарядів на рік, а також до 1900 т вибухівки гексогену та опціонально інших компонентів для зарядів боєприпасів.

Цей фінансований компанією проєкт представляє обсяг інвестицій у діапазоні 300 мільйонів євро. Тому Rheinmetall бере на себе всі витрати на будівництво заводу без участі уряду. Завод також означатиме близько 500 нових робочих місць в Унтерлюсі.

Новий завод Rheinmetall дозволить задовольнити власні потреби Бундесверу внаслідок внутрішнього виробництва та – особливо під час кризи – забезпечити необмежену передачу в країни-партнери.

Очікується, що завод розпочне свою роботу в місті Унтерлюс наступного року.

Зауважується, що пріоритетом для нового заводу є якнайшвидший запуск виробництва.

Канцлер ФРН Олаф Шольц вже відвідав майбутнє підприємство Rheinmetall, заявивши, що оборонні компанії можуть розраховувати на те, що уряд збільшить військові витрати, і що він виконає своє зобов’язання витратити 2% ВВП на оборону НАТО.

Раніше стало відомо, що у найближчій перспективі Україна й німецький збройний концерн Rheinmetall планує запуск виробництва бронетехніки на території нашої держави.

Довідка. Rheinmetall – німецький оборонний концерн, котрий виробляє танки Panther, Leopard, БМП Marder й гаубиці PzH 2000.

Джерело: “Букви”