Ще одну станцію київського метро можуть незабаром закрити

14 Лютого 2024 14:33

У надрах київського метрополітену закипає справжня інфраструктурна катастрофа, пов’язана із труднощами, які зазнають 15 станцій метро Києва. Наразі вкрай тривожна ситуація відбувається на станції “Героїв Дніпра”.

За словами голови Спілки комунальних споживачів України, Олега Попенка, з цією станцією є серйозні проблеми через будівництво торгового центру, що є порушенням нормативів:

“На місці станції “Героїв Дніпра” збудовано торговий центр, що в принципі заборонено. Але його збудували, і дали дозвіл на будівництво. Хтось дав. І ось станція “Героїв Дніпра” має величезні проблеми теж Нам про це не говорять. Скажуть через півроку, коли закриють наступну станцію.”

Активісти також виявили ще 7 дільниць, де можливі техногенні аварії. Зокрема, між станціями “Героїв Дніпра” та “Мінська” тунелі почали провалюватися через будівництво ТРЦ “Оазис” над станцією.

Інша критична ділянка – між “Почайною” та “Контрактовою площею”, де тунелі просідають, а габарити порушені через недосконалі конструкції.

Ситуація вимагає негайної уваги та дій, оскільки безпека та стабільність київського метро стоять під серйозним питанням.

Джерело: “Знай.UA”