Утримання домашніх тварин: як долучитись до розробки нових правил

5 Лютого 2024 16:30

Жителів Києва запрошують долучитися до розробки нових Правил утримання собак та котів у столиці.

Документ планують розробити на заміну чинних правил, які прийняли майже 17 років тому.

Про це повідомляють на Офіційному порталі Києва.

Чинні правила утримання домашніх тварин прийняли в 2007 році, а останні зміни до них вносили сім років тому.

За цей час документ морально застарів і за багатьма пунктами відстає від відповідних норм національного законодавства.

За словами директора Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату Київської міської державної адміністрації Олександра Возного, в нинішніх правилах, зокрема, відсутні такі важливі моменти, як:

  • обов’язок забезпечити наявність на домашній тварині нашийника з ідентифікуючими позначками та повідка для вигулу собак, а також намордника на собаках порід, що включені до переліку небезпечних;
  • заборона жебракування з тваринами;
  • заборона залишати тварину в закритому салоні автомобіля за відсутності в ньому людини при температурі повітря більше +20°С та менше +5°С тощо.

Киян закликають залишати свої пропозиції до правил, заповнивши форму за посиланням.

Представників зоозахисних організацій також запрошують долучитися до робочої групи на базі Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату Київської міської державної адміністрації, яка розроблятиме норми.

Окрім працівників Департаменту та зоозахисників, до робочої групи увійдуть представники комунального підприємства “Київська міська лікарня ветеринарної медицини” і депутати Київської міськради.

Для того, щоб долучитися до робочої групи, необхідно надіслати письмову заяву в довільній формі на електронну адресу: ecology@kyivcity.gov.ua з темою листа “Правила утримання домашніх тварин” до 7 лютого 2024 року включно.

Джерело: “Наш Київ”