В оранжереї ботанічного саду ім.Гришка розквітли 15 сортів камелії та 30 сортів азалії: як побачити цю красу

16 Лютого 2024 17:52

В експозиції значну частину займає азалія індійська, якої нема в інших ботанічних садах України. Також, відвідувачі можуть побачити у колекції рослини 25 старих німецьких сортів, з селекції 1920-1930-х років!

Як говорять у Київському КОД, за кількістю сортів та видів азалій, колекція ботсаду Гришка друга в Європі.

Загальна площа експозиції становить 456 кв.м. В експозиції, яка побудована на основі ботаніко-географічного принципу можна побачити рослини дощових лісів Південної Америки, Південно-Західної Африки, Південно-Східної Азії, нечисленною групою видів представлена флора субтропічної Австралії.

При створенні експозиції було використано рослини понад 350 видів, що належать до 40 родин. Найбільшою кількістю видів представлені родини Araceae (Ароїдні) – 198 і Bromeliaceae (Бромелієві) – 51. Ароїдні розповсюджені в більшості тропічних та субтропічних районів обох півкуль. Бромелієві належать до числа небагатьох груп рослин, які можна зустріти лише на американському континенті.

Незважаючи на те, що значна кількість родин представлена лише кількома видами, відвідувачі оранжереї “Тропіки” зможуть побачити рослини, які для багатьох з нас символізують тропіки і є характерним елементом флори і рослинності тропічних країн.

Тож всіх бажаючих кличуть на екскурсію «Тропіки на Звіринецьких пагорбах» до оранжереї та на прогулянку територією ботанічного саду.

Коли:17 лютого о 10:30

Зареєструватися – тут.

 

Джерело: “Великий Київ”