Дитячу школу мистецтв на Оболоні назвали на честь видатного хормейстера

22 Березня 2024 17:51

Відтепер, дитяча школа мистецтв №5, яка знаходиться в Оболонському районі буде називатися на честь Героя України, видатного українського хормейстера та диригента Льва Венедиктова. Хор Національної опери України, створений ним, вважається одним із найкращих оперних хорів світу.

Кияни та колектив закладу підтримав ініціативу щодо присвоєння школі імені видатного митця.

Про це повідомили у Київській міській раді.

Ми маємо увіковічити пам’ять про цю видатну людину. Лев Венедиктов представляв Україну у всьому світі”, – наголосила депутатка Київської міської ради від партії УДАР Мирослава Смірнова.

Довідка: Лев Миколайович Венедиктов працював у Київському театрі опери та балету імені Тараса Шевченка, був хормейстером та директором. Він завершив та викладав у Київській державній консерваторії імені Петра Чайковського. Хор Національної опери України, створений ним, вважається одним із найкращих оперних хорів світу.

Творча манера Л. Венедиктова позначена тонким розумінням природи хорового співу, глибоким проникненням в авторський задум, умінням донести до аудиторії найтонші нюанси звуковедення.

Лев Миколайович помер на 94-му році життя 10 грудня 2017 року. Похований на центральній алеї Байкового кладовища (ділянка № 52).

Джерело: “Великий Київ”