Микола Томенко: Програма знищення українського села від Кагановича, Путіна і рехформаторів Міністерства освіти!

27 Березня 2024 10:57

Днями видатні рехформатори Міністерства освіти радісно повідомили про чергову «переможну освітню новину»:

  • вони виступили ІНІЦІАТОРАМИ ліквідаціії більш як 1 000 українських гімназій та ліцеїв в 2025-2026 роках.

Якщо точно, то йдеться про відмову фінансувати освітню субвенцію з 1 вересня 2025 року для 437 гімназій та 59 ліцеїв,(де навчається менше як 45 дітей), а з 1 вересня 2026 року – ще 544 гімназій та 122 ліцеїв (де навчається менше як 60 дітей).

МОН спокійно пояснює, що автобусів для довезення дітей в опорні школи вистачить, а там де місцеві громади проти, то вони можуть фінансувати ці школи із місцевого бюджету. Одразу ж скажу, то це хитро зроблене пояснення ми вже чули від Міністерства спорту, коли перестали фінансувати дитячо-спортивні школи й від Міністерства культури щодо бібліотек. І де тепер ці спортивні школи і бібліотеки?

Чому я пишу тут про програму знищення УКРАЇНСЬКИХ СІЛ і МІСТЕЧОК від Кагановича, Путіна і рехфооматорів МОН? Бо Каганович у свій час визначив наші села і містечка джерелом українського націоналізму, тому було запропоновано колективізацію, а згодом рересії та голодомор. Ті хто, вижив були звезені до міських заводів і фабрик з метою русифікації та комунізації. Путін як військовий злочинець і терорист номер один знищує наші шкоди, лікарні, бібліотеки, музеї і церкви, бо ненавидить ВСЕ УКРАЇНСЬКЕ і ВСІХ УКРАЇНЦІВ!

Але Міністерство НЕЗАЛЕЖНОЇ УКРАЇНИ, яке б мусило захищати освіту, теж продовжує програму її ЛІКВІДАЦІЇ в селах та містечках?!

Як треба діяти ДЕРЖАВНИКАМ і ПАТРІОТАМ у владі?

1. Ухвалити державну програму підтримки молодих вчителів, які будуть працювати у сільських школах (фінансування житла тощо);

2. Пропагувати і підтримувати переїзд до сіл сімей, що змушені були виїхати із тимчасово окупованих територій (ОТГ мало б БЕЗКОШТОВНО надавати їм закинуті будинки та присадибну ділянку);

3. Стимулювати створення підприємств із прифронтових зон у сільській місцевості…

Коли ж йдеться про справедливий механізм можливого закриття шкіл, то БЕЗ ЗГОДИ БАТЬКІВ таке рішення не можна ухвалювати. Зрозуміло також, що для гірської місцевості та прифронтових районів ліквідаційний поспіх теж недоречний.

Одним словом нині потрібно ВІДРОДЖУВАТИ УКРАЇНСЬКЕ СЕЛО, а не ЗНИЩУВАТИ його освіту і культуру!