Мистецтво для всіх: на Співочому полі у столиці з’явиться сучасне інклюзивне укриття

11 Березня 2024 17:53

У столиці з’являється все більше інклюзивних просторів, щоб усі жителі почувалися у місті комфортно. Скоро відвідувати мистецькі події на Співочому полі без страху потрапити під обстріли зможуть і люди з інвалідністю.

Підвальне приміщення сценічного комплексу планують обладнати під укриття з урахуванням всіх норм інклюзивності, повідомили у Київській міській раді.

«Співоче поле є справжнім центром дозвілля мешканців. Щороку парк відвідують тисячі киян та гостей нашого міста. Тому запропонована концепція облаштування укриття має бути побудована таким чином, щоб кожна людина, незалежно від її індивідуальних потреб, отримала безперешкодний доступ до споруди цивільного захисту. На зустрічі з фахівцями ми обговорили всі можливі шляхи забезпечення безбар’єрності та дали свої рекомендації. Дане починання може стати пілотним проєктом у справі максимально ефективного планування при створенні нових обʼєктів або ремонті існуючих. Досвід такої синергії послужить прикладом і певним «посібником» з урахування повного спектра вимог інклюзивності», – наголосила Уповноважена Київської міської ради з прав осіб з інвалідністю Леся Петрівська.

Читайте також: Інклюзивне містечко для військових з укриттям і зонами відпочинку будують на Київщині

Нагадаємо, комплекс «Співоче поле» знаходиться у Печерському ландшафтному парку. Він просуває та популяризує народне та аматорське мистецтво. Зазвичай там проходять заходи, присвячені важливим подіям і датам в історії за участю народних колективів з усієї країни, а також різноманітні виставки.

Джерело: “Великий Київ”