Порушників комендантської години штрафуватимуть на 34 тисячі гривень

29 Березня 2024 16:35

Верховна Рада має намір продовжити розгляд законопроєкту про посилення відповідальності за порушення комендантської години. Раніше документ відправили на друге повторне читання.

У Львові відбулося засідання Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності. Зокрема, депутати готують поправки до повторного розгляду другого читання законопроєкту щодо встановлення адміністративної відповідальності за порушення вимог чи невиконання деяких заходів правового режиму воєнного стану №10195.

Ця законодавча ініціатива передбачає посилення штрафів для громадян та підприємців за порушення положення про комендантську годину.

За порушення заборони перебування на вулицях та інших громадських місцях під час дії комендантської години пропонувалося встановити для громадян штраф від 8,5 тисячі до 17 тисяч гривень. Якщо українець повторно порушить цей закон протягом року, сума штрафу зросте до 17-34 тисяч.

Якщо ж на цьому попадеться ресторан, нічний клуб чи інший суб’єкт господарювання, то для підприємця це загрожує штрафом не менше ніж у 51 тисячу гривень. Найвища межа стягнення – 102 тисячі.

Для бізнесменів також передбачено збільшення штрафу за рецидив: покарання за повторне порушення коливатиметься від 170 тисяч до 340 тисяч гривень.

16 грудня український парламент намагався ухвалити зміни у другому читанні та затвердити закон загалом, однак зробити це не вдалося. Зараз Верховна Рада йде на канікули, а отже, розгляд поправок відбудеться не раніше квітня.

Джерело: Тoday.ua