У Києві відкрилася фотовиставка «Десять років окупації та спротиву Криму у фотографіях журналістів Крим.Реалії»

27 Березня 2024 14:53

У Києві 26 березня у Кримському домі відкрилася фотовиставка «Десять років окупації та спротиву Криму у фотографіях журналістів Крим.Реалії».

На виставці представлено 26 фотографій журналістів Крим.Реалії та Радіо Свобода, знятих у Криму з 2014 до 2022 року – Антона Наумлюка, Станіслава Юрченка, Аліни Смутко, Тараса Ібрагімова, Олександри Сурган, Еміне Джаппарової, Езабера Пінхаса, Євгена Жука, Анатолія Кримського, Володимира Притули та журналістів «Кримської солідарності», які співпрацювали з Крим.Реалії.

Серед гостей, які відвідали фотовиставку на відкритті – голова комітету Верховної Ради України з питань свободи слова Ярослав Юрчишин, лідер українського музичного гурту «Антитіла» Тарас Тополя, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, постійна представниця президента України в АРК Таміла Ташева, кримські активісти, правозахисники та журналісти.

25 березня проєкту Української служби Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода Крим.Реалії виповнилося 10 років. Він був створений у березні 2014 – в перші дні й тижні окупації та анексії Російською Федерацією Кримського півострова. Десять років журналісти Крим.Реалії, часто ризикуючи свободою і навіть життям, розповідали і розповідають про те, що насправді відбувається у Криму, як живуть та борються кримчани.

Джерело: “Крим.Реалії”