Вже підраховують збитки та руйнування: фахівці Держекоінспекції провели важливу зустріч

1 Березня 2024 12:39

28.02.2024 Начальником Державної екологічної інспекції у Донецькій області Олександром Євтуховим разом з Головою Донецької обласної державної адміністрації Вадимом Філашкіним проведено оперативну зустріч на місці скоєння ракетного обстрілу міста Покровськ, де було обговорено ситуацію та визначено подальші дії.

Ракетний удар по місту Покровську спричинив значні пошкодження будівлі Донецького національного технічного університету, що призвело до засмічення земельної ділянки відходами від руйнувань та забрудненню атмосферного повітря внаслідок виникнення пожежі.

Інспекція приймає заходи для визначення обсягу засмічення земель та забруднення атмосферного повітря з метою подальшого визначення суми розміру збитків нанесених довкіллю військовою агресією рф.

До Покровської МВА спрямовано запит стосовно отримання інформації необхідної для розрахунку розміру шкоди завданої земельним ділянкам та атмосферному повітрю, відповідно до Методик затверджених Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України.

Державна екологічна інспекція у Донецькій області продовжує фіксувати і розраховувати збитки, завдані довкіллю внаслідок російської агресії. Розраховані збитки у подальшому мають стати підставою для стягнення з країни-агресора усієї шкоди, завданої довкіллю України.