Кияни зможуть прогулятися садибою, де жив Грушевський

3 Квітня 2024 17:59

Історико-меморіальний музей Михайла Грушевського запрошує на пішохідні екскурсії-прогулянки садибою Грушевських та прилеглими вулицями “Та тут же жив Грушевський!”.

Під час екскурсії можна дізнатися, коли на мапі Києва з’явилася вулиця Паньківська, як жили її перші мешканці та як творилася садиба, що з 1908 року стане рідною для родини Грушевських. На основі численних архівних документів і спогадів колишніх жильців екскурсоводи розповідатимуть про будівництво і знищення московською більшовицькою ордою фамільного Великого дому, про збережений досьогодні флігель (нині музей) та про забутий і зниклий “сьомий номер”. У стінах цих трьох будинків лунали кроки Михайла Грушевського та його рідних.

Бонусом до прогулянки стане екскурсія, розміщеною в домі Грушевських виставкою “СВОЇ/ЧУЖІ люди, спомини, речі Паньківської, 9”.

На нашій об’єднаній екскурсії ви почуєте історії про “своїх” і “чужих” людей Паньківської № 9, з яких більшість свято зберігали пам’ять і реліквії дому Грушевських. А ще побачите невеличкий відеоспогад про історію дому, почуєте відлуння голосів його мешканців, — розповідають музейники.

  • ДЕ? Київ, Історико-меморіальний музей Михайла Грушевського, вул. Паньківська, 9
  • КОЛИ? Екскурсії-прогулянки “Та тут же жив Грушевський!” заплановані на неділю, 21 і 28 квітня. Початок о 14:00
  • СКІЛЬКИ? 150 гривень

Джерело: “ТиКиїв”