За кого грає прокуратура?

12 Квітня 2024 12:29

Про деякі кричущі факти щодо питання права власності на землю повідомляє “Земельний адвокат” на свої сторінці у Фейсбуці.

Останнім часом, прокуратура проявляє неабияку активність, позбавляючи громади права власності на земельні ділянки, були передані останнім протягом 2019-2020 років у ході земельної реформи.

Приводом для цього є нібито наявність права постійного користування цими земельними ділянками у державних та комунальних лісгоспів.

Східний апеляційний господарський суд протягом лютого-березня 2024 року залишив без задоволення апеляційні скарги Харківської обласної прокуратури у справах, бенефіціаром в котрих є таке собі Державне підприємство «Білокуракинське лісомисливське господарство» 92200, Луганська область, смт Білокуракинське, вул. Магістральна, 2, Код ЄДРПОУ 25359239.

Суть позовних вимог: прокуратура в інтересах держави витребувала у Лозно-Олександрівської та у Троїцької селищних рад Луганської області на користь держави 5 земельних ділянок загальною площею близько 100 га.

Досить приємно, що суд став на захист інтересів громад, цікаво інше: 4 з 5 позовів було подано влітку 2023 року, а дане підприємство з 15.04.2022 року працює на країну агресора та включено до «Единого государственного реестра юридических лиц» та має назву ГОСУДАРСТВЕННОЕ УНИТАРНОЕ ПРЕДПРИЯТИЕ ЛУГАНСКОЙ НАРОДНОЙ РЕСПУБЛИКИ “БЕЛОКУРАКИНСКОЕ ЛЕСООХОТНИЧЬЕ ХОЗЯЙСТВО” 292200, Луганская Народная Республика, М.Р-Н БЕЛОКУРАКИНСКИЙ, Г.П. БЕЛОКУРАКИНСКОЕ, ПГТ. БЕЛОКУРАКИНО, УЛ. МАГИСТРАЛЬНАЯ, Д. 2!

Постає питання: в інтересах якої саме держави діяла прокуратура?