Без черг на ВЛК? Яким буде механізм оновлення даних військовозобов’язаних

15 Травня 2024 14:00

Відтепер ТЦК отримають можливість викликати військовозобов’язаних, які вже оновили дані про себе через електронний кабінет, на заздалегідь визначений час. Це робитимуть для того, аби вони пройшли ВЛК без черг.

Про це розповів член комітету Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федора Веніславського в інтерв’ю NV.

“Оновлення персональних даних через електронний кабінет без ВЛК – це буде вже один із кроків, а далі територіальні центри для тих громадян, які матимуть необхідність, обов’язок пройти ВЛК, дистанційно, у звичному режимі надішлють їм повістку або через електронний кабінет викличуть на певний час, коли їм необхідно буде пройти саме військово-лікарську комісію”, – зазначив Веніславський.

Народний обранець звернув увагу, що такі правила були прописані у новому законі про мобілізацію – задля максимальної зручності і запобігання чергам у ТЦК.

“Громадяни України, які в електронному кабінеті актуалізують всі свої персональні дані, вони виконують вимогу закону про необхідність актуалізації протягом 60 днів. А щодо проходження ВЛК вже ТЦК буде надсилати відповідні повідомлення про те, що необхідно пройти ВЛК”, – додав нардеп.

Як працюватиме е-кабінет

Веніславський запевнив, що електронний кабінет працюватиме в експериментальному режимі впродовж 30 днів, а в червні запуститься повноцінно. Після цього його адаптують з усіма базами даних.

“І тому, я думаю, що і військово-облікові документи, і про стан здоров’я також потраплять в цей єдиний кабінет військовослужбовця, електронний кабінет військовозобов’язаного чи резервіста”, – додав він.

Джерело: “Апостроф”