Житло, достойна зарплата та премії, – нардеп Дубіль розповів якою має бути мотивація для молодих медиків

26 Травня 2024 13:50

Необхідно створювати якісну систему мотивації, щоб молоді люди обирали собі професію медика. Така мотивація має включати в себе забезпечення житлом, високі заробітні плати та регулярні премії. Про це заявив народний депутат України, перший заступник комітету ВРУ з питань здоровʼя нації Валерій Дубіль у фільмі про лікарню імені Мечникова, знятому телеканалом Ukraine World News.

«Мотивація для молоді ставати лікарями – це і житло, і заробітна плата, і додаткові виплати, премії тощо. Це є найкраща мотивація. На сьогодні, правда, в них інша мотивація, від якої очі горять – це те, що вони рятують життя», – зазначив Валерій Дубіль.

Під час інтервʼю перший заступник голови парламентського комітету здоровʼя нації також розповів, яку допомогу він, разом з волонтерами Благодійного фонду молодіжної ініціативи «Надія», надає лікарні імені Мечникова.

«Це чи не найголовніша лікарня в Україні на сьогодні, оскільки вона першою приймає поранених захисників України і має найнижчий відсоток смертності серед цих своїх пацієнтів. Таких пацієнтів через руки «мечниковських» лікарів пройшло вже понад 30 тисяч. Ми регулярно передаємо цій лікарні критичне медичне обладнання – апарати ШВЛ, операційні столи, хірургічну медичну моторну систему – це апарат для розрізання кісток. Про це важко говорити, але дуже часто бувають ситуації, коли кінцівку вже не врятувати, але життя ще можна… І критичне обладнання дозволяє робити операції більш швидко і максимально якісно – це важливо в контексті порятунку життя», – зазначає Валерій Дубіль.

За його словами, колектив лікарні, на чолі з Сергієм Риженко, творить справжні дива, а, щоб таких див було ще більше, лікарням потрібно допомагати.

«Ми постійно купуємо та передаємо критичну медицину всім лікарням вздовж лінії фронту та польовим шпиталям – це вже декілька сотень дороговартісних медичних апаратів: від моніторів до МРТ, КТ та гемодіалізу. Також регулярно допомагаємо лікарням та інститутам, що називається, в тилу – вони також отримують дефіцитне обладнання, ліки та витратні матеріали. Українські медики, які сьогодні рятують життя українців, виконують на стільки ж важливу, на скільки і важку роботу. Саме такою важкою працею та великою ціною наших захисників і наших медиків кується наша перемога», – резюмує Валерій Дубіль.