5 кондиціонерів на фасаді: розслідувачі знайшли будинок голови Укренерго Кудрицького

21 Червня 2024 15:37

 

Коттедж, куплений наприкінці 2022 року у Солом’янському районі Києва, записаний на дружину чиновника та не введений в експлуатацію, аби, ймовірно, уникнути сплати податків. Про це повідомляє Times of Ukraine із посиланням на OSINT-проект Blackosintbox.

За даними Реєстру речових прав на нерухоме майно, на які посилається Blackosintbox, дружина Кудрицького Олександра Ястремська, 22 грудня 2022 року оформила операцію з купівлі земельної ділянки площею 8 соток у Києві на вулиці Генерала Павленка за 559 тисяч грн. Реальна ринкова вартість такої ділянки становить близько 3 млн грн, тобто, вартість активу занижена вп’ятеро. Також опубліковані світлини будинка, який знаходиться на ділянці і інформація про який відсутня у Реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Дружина Кудрицького Олександра Ястремська 22 грудня 2022 року оформила операцію з купівлі земельної ділянки площею 8 соток
Дружина Кудрицького Олександра Ястремська 22 грудня 2022 року оформила операцію з купівлі земельної ділянки площею 8 соток

“Розслідувачі зʼясували цікаві деталі, які можуть свідчити про оборудки з оформленням елітної нерухомості. Зазначений будинок куплений наприкінці 2022 року, записаний на дружину чиновника та не введений в експлуатацію (не значиться в Реєстрі речових прав на нерухоме майно), аби уникнути сплати податків. Орієнтовна вартість подібної нерухомості у цьому районі – 12-16 млн грн”, – зазначається у дописі.

Також розслідувачі зафіксували, що на фасаді будинку розташовано 5 кондиціонерів – чотири з одного боку та один з іншого.

“Це виглядає вельми символічним на тлі закликів “Укренерго” обмежити використання енерговитратного обладнання. Цікаво, що, згідно з даними Реєстру речових прав, одна із сусідніх ділянок, на вулиці Трояндовій, належить депутату Київської облради піарнику Володимиру Горковенку, який останнім часом активно захищає інтереси Кудрицького у справі НАБУ по розкраданню 1,4 млрд грн НЕК “Укренерго”, – підсумовується у дописі.

Джерело: “Інформатор”