Чи можливо забронювати працівника, який вже отримав повістку

14 Червня 2024 15:36

В Україні, під час мобілізації та воєнного стану, деякі категорії військовозобов’язаних можуть отримати бронювання на роботі та відстрочку від служби в армії. Проте виникає питання: чи можливо забронювати військовозобов’язаного, коли йому вже вручено повістку.

Відповідь на це питання дав відомий юрист та адвокат Ростислав Кравець.

За його словами, процедура бронювання військовозобов’язаного після отримання повістки є неможливою. Навіть у випадках, коли бронювання оформлюється із запізненням і особа вже мобілізована, це не є підставою для її звільнення з військової служби.

Тобто юрист зазначає, що якщо військовозобов’язаний вже виконує свої обов’язки в армії, його бронювання стає фактично недійсним.

Адвокат також наголошує, що такі ситуації трапляються досить часто. Вони зазвичай пов’язані з тим, що територіальні центри комплектування (ТЦК) не дочекалися надання бронювання і мобілізували особу до набрання чинності броні. У таких випадках спір з ТЦК не має сенсу.

Поради та рекомендації

Враховуючи частоту таких випадків, важливо для військовозобов’язаних і роботодавців завчасно оформлювати всі необхідні документи для бронювання. Це допоможе уникнути непорозумінь та забезпечить належне функціонування важливих підприємств у складний для країни час.

Таким чином, процедура бронювання військовозобов’язаних має бути чітко організованою та своєчасно виконуватись, аби уникнути небажаних наслідків для обох сторін.

Раніше ми писали про те, у чому різниця між бронюванням від призову та відстрочкою. Також ми повідомляли, скільки триватиме відстрочка від призову за новими правилами бронювання.

Джерело: Новини Pro