У Києві заборонили продаж цигарок у МАФах та кіосках

17 Червня 2024 14:22

Київрада заборонила продаж цигарок, у тому числі електронних, а також будь-яких інших підакцизних товарів в усіх МАФах та кіосках столиці.

Таке рішення було прийнято у четвер,13 червня, на засідання міськради Києва. Це рішення депутати прийняли синхронно та непередбачено, проголосувавши за правку, подану “з голосу” одним із колег.

Правку вніс депутат міськради Олександр Міщенко під час розгляду нового Положення, що регулює взаємодію між міською громадою та власниками/орендарями МАФів, кіосків, павільйонів тощо. Міщенко вніс правку просто “з голоса”, додавши, що проєкт в цілому підтримує окрім пункту, де йдеться про продаж підакцизних товарів та тютюнових виробів.

“Я вважаю, що не повинні сигарети продаватись в кіосках”, – додав депутат під оплески колег.

Очільник Департамента територіального контроля Києва Михайло Буділов, який саме був доповідачем з питання Положення, лише сплеснув руками – мовляв, не має думки з цього приводу, “я особисто не палю – але це залишається на розсуд залу”.

У підсумку депутатський корпус вирішив одностайно: 71 голос “за”, 1 “утримався”, ще 20 депутатів, присутніх у залі, не голосували.

Джерело: Nenka.info