В Україні заборонили політичну партію «Наш край», створену «регіоналами» у 2011 році

20 Червня 2024 11:41

Колегія суддів Восьмого апеляційного адміністративного суду задовольнила позов Міністерства юстиції, заборонивши діяльність політичної партії  “Наш край”.  Про це повідомляє пресслужба суду.

“Інформуємо про те, що судом задоволено позовні вимоги Міністерства юстиції України: заборонено діяльність політичної партії «Наш край»; майно, кошти та інші активи партії, її обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших структурних утворень передано у власність держави”, – йдеться у повідомленні. 

У суді звертають увагу на те, що повний текст рішення по справі про заборону політичної партії буде оприлюднено на офіційних сайтах Міністерства юстиції України та Верховної Ради України. 

У коментарі “Українській правді” представники Мін`юсту уточнили, що заборону партії винесено на підставі документів СБУ щодо доказів підривної діяльності її членів (зокрема закликів від керівників та членів партії та її осередків).

За даними руху “Чесно“, частина політиків від “Нашого краю” перейшли на сторону окупантів на Донбасі та очолили окупаційні органи влади.

Джерело: Детектор медіа