Біля Контрактової площі відкрили виставку «Мововбивство – складова рашизму»

17 Липня 2024 14:13

Фото: МКІП 

У Києві біля Контрактової площі, на Подолі, відкрили виставку «Мововбивство – складова рашизму». Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики України.

Сьогодні у Києві за участі Українського інституту національної пам’яті спільно, Уповноваженого із захисту державної мови, Інституту мовознавства ім. О. О. Потебні НАН України та Інституту української мови НАН України було відкрито виставку «Мововбивство – складова рашизму».

«Без мови не може бути народу. Без мови не може бути нації. І саме тому її збереження та захист сьогодні є викликом і ключовим завданням української влади. Усвідомлення цього, на жаль, є сьогодні далеко не у кожного. Але покликанням та мобілізаційним завданням кожного активіста, популяризатора й захисника української мови є донесення важливості збереження, захисту, популяризації української мови до всіх і кожного», – зазначив Ростислав Карандєєв, т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики України.

Також повідомляється про те, що матеріали виставки будуть доступні онлайн. Усі охочі зможуть використовувати їх у освітніх цілях.

Організатори виставки зібрали велику кількість матеріалів, котрі доводять систематичне знищення української мови росіянами. Виставка охоплює різні етапи історії.

Джерело:  “Київщина 24/7”