Даємо додаткові можливості ворогу: у ГУР розкрили новий факт про роботу Telegram

12 Липня 2024 14:57

Месенджер Telegram швидше реагує на запити спецслужб Російської Федерації, ніж на звернення України. Про це сказав представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Андрій Юсов під час публічного обговорення законопроєкту №11115, передає “Детектор медіа”.

За словами Андрія Юсова, звернення українських відомств до Telegram залишаються безрезультатними. При цьому платформа активно взаємодіє з країною-агресором. Як приклад спікер наводить блокування “Русского национального движения” за запитом російських спецслужб.

“Швидкість реакції та взаємодії платформи Telegram на запити російської влади і спецслужб узагалі не йдуть у жодне порівняння з наявною комунікацією з боку Telegram щодо держави Україна”, — сказав представник розвідувального відомства.

Андрій Юсов також вказав на те, що Telegram користується популярністю серед українців. За його словами, держава ніяк не впливає і не регулює діяльність цієї платформи, тим самим даючи додаткові можливості окупантам. Крім того, в Україні немає офіційного представництва месенджера. Як зазначають у ГУР, представника Telegram Ремі Вона, на якого посилаються медіа, “ніхто ніколи не бачив”, і його існування не доведено.

“Усі ризики щодо Telegram, які озвучувалися і рік, і два тому, залишаються актуальними, ми можемо лише констатувати нові факти”, — підсумував представник ГУР.

Джерело: “Фокус”