У Скарбниці музею історії України пройде спецпогашення нової марки «Скарби Криму. Повернення»

10 Липня 2024 14:32

У середу, 10 липня, об 11:00 в Скарбниці Національного музею історії України відбулося церемонія спецпогашення нової поштової марки «Скарби Криму. Повернення», випущеної Укрпоштою в рамках проєкту «Власна марка».

Про це повідомляєКВ,  посилаючись на повідомлення пресслужби Міністерства культури та інформаційної політики (МКІП) України.

“Поштовий випуск присвячений відкриттю виставки «Скарби Криму. Повернення», яка розпочала роботу 5 липня 2024 року, за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики, благодійного фонду BGV та ГО «Інститут публічних комунікацій». Експозиція буде представлена у музеї до остаточної деокупації Криму, після чого колекцію планують перемістити на територію півострова”, – йдеться у повідомленні.

У Мінкульті додали, що відзавтра у Поштовому маркеті Укрпошти буде доступний лімітований випуск тематичного поштового набору «Скарби Криму. Повернення», який міститиме номерний марковий аркуш із 9-ти марок та художній конверт формату С6 зі спецпогашенням.

“Кількість наборів обмежена  – всього 565 примірників, що відповідає кількості експонатів виставки. Авторка ескізів поштових марок та конверту – дизайнерка Дарʼя Цикунова”, – зазначили у МКІП.

Церемонія спецпогашення нової марки відбудеться у Скарбниці Національного музею історії України (м. Київ, вул. Лаврська, 9).