Старлінки, дрони Mavic, EcoFlow, РЕБи та критична медицина: БФ молодіжної ініціативи «Надія» з гуманітарною місією на Запорізькому напрямку

13 Вересня 2024 17:52

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» разом з партнерами здійснює гуманітарну місію.

Цього разу допомогу передали госпіталям та військовим, які несуть службу на Запорізькому напрямку.

Щодня війська рф ведуть обстріли по Україні, зокрема, по Оріхову в Запорізькій області. Ворог використовує різноманітне озброєння: артилерію, реактивні системи залпового вогню та авіабомби. Попри постійні атаки, в місті продовжують жити близько тисячі осіб. Тому команда волонтерів та благодійників передала обладнання та техніку, яка допоможе рятувати життя: як цивільних, так і військових. Про це розповів голова наглядової ради Благодійного фонду молодіжної ініціативи «Надія», перший заступник голови Комітету ВР України з питань здоровʼя нації Валерій Дубіль.

«Разом з нашими друзями та партнерами ми передаємо надважливу допомогу — нові старлінки, високотехнологічні квадрокоптери Mavic, зарядні станції EcoFlow, потужні РЕБи для військових. Також критичну медицину та витратні матеріали прифронтовим госпіталям і шпиталям. Все це життєво необхідне для нашої Перемоги», — підкреслив Валерій Дубіль.

Крім медичного обладнання, фонд «Надія» передав великий вантаж військовим, які боронять кордони України на Лимані, Донецької області.

«Мій земляк з Чернігівщини — Владислав Кіча воює на Донеччині з початку повномасштабної війни. Пліч-о-пліч з побратимами нищить ворога в найгарячіших точках. Ми з друзями вже не вперше передаємо його батальйону техніку. Сьогодні 119 бригада ТрО, в якій служить Владислав, отримала вкрай необхідну техніку – потужний РЕБ, який допоможе зберегти життя наших військових», — додав він.

Також команда фонду «Надія», спільно з партнерами, доставила медичні вантажі та обладнання у лікарні Запорізької області. Сучасний апарат ШВЛ передали у Запорізьку міську клінічну лікарню 5. Це обладнання надали партнери фонду «Надія»: Rotary club Ukraine unity, Australian Federation of Ukrainian Organisations, Ukraine Crisis Appeal.