У Києві продають вежі Sky Towers

6 Вересня 2024 16:58

У Києві втретє виставили на продаж недобудований хмарочос Sky Towers, який наприкінці “нульових” мав стати одним з найвищих в столиці. Про це повідомила пресслужба Укрексімбанку, в заставі якого перебуває об’єкт.

Продаж запланували на 27 вересня через систему OpenMarket – СЕТАМ. Стартова ціна обʼєкта – 1,1 млрд гривень. Вежі розташовані на земельній ділянці в 0,74 га на вул. Шолуденка у Шевченківському районі Києва. Загальна площа будівництва складає 51,4 тисячі кв м. Готовність оцінюють у 51%.

У 2007 році Sky Towers почала зводити компанія KDD Group (Kyiv Donbas Development Group) попри протести містян. Усередині 47-поверхівки мали розмістити один із найпотужніших офісних комплексів на 17 тисяч співробітників, а сусідня 41-поверхова вежа мала стати п’ятизірковим готелем на 500 номерів, внизу ж під будинками планували паркінг на 860 місць.

На початку 2014 року було збудовано 20 поверхів. Влітку будівництво Sky Towers призупинили, а наступного року – повністю зупинили. А вже у 2015 KDD Group визнали банкрутом.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, останнім власником недобудови було Агентство офісного будівництва. У лютому 2021 року державний Укрексімбанк досяг у суді першої інстанції стягнення з Агентства 5,9 млрд гривень заборгованості. Згодом будинки перейшли до власності держави. Укрексімбанк вже кілька разів виставляв хмарочоси на аукціон – спочатку за 7,15 млрд гривень, потім – за 5,5 млрд гривень.

Джерело: “Нерухомі”