Забруднена вода з Десни дістанеться до столиці 14-16 вересня

11 Вересня 2024 14:35

Забруднена вода з Десни дістанеться до столиці 14-16 вересня. Про це повідомило Міністерство захисту довкілля і природних ресурсів України, посилаючись на Укргідрометцентр.

Майже 60% води у крани киян приходить вода саме з Десни, однак у Міністерстві довкілля та у «Київводоканалі» запевнили, що ситуація контрольована. Фахівці розробили комплекс заходів, який буде реалізовано у разі можливого погіршення рівня води.

«Хочу нагадати, що річка Десна залишається основним видом водопостачання для очисних споруд Деснянських водопровідних станцій і становить 70% підготовленої питної води для мешканців Києва. Альтернативи такому водозабору сьогодні немає. Його втрата призведе до серйозних наслідків й розбалансування системи водопостачання столиці», – зазначив Володимир Костюк, представник Київського водоканалу зазначив, у прямому ефірі «Еспресо».

Проте в «Київводоканал» опублікували повідомлення, де підтвердили, що якість води, яка подається киянам – відповідає усім санітарним нормам. Вірогідність найбільш песимістичного сценарію – низька.

У випадку погіршення якості води, працівники застосують технології підвищеного очищення води із застосуванням подрібненого активованого вугілля. Такі заходи допоможуть нейтралізувати органічні забрудники та запахи води.

Станом на сьогодні, забруднень води у столиці не спостерігається. Перевищення санітарно-хімічних і бактеріологічних показників не зафіксовано.

Джерело: “Київщина 24/7”