Понад 150 гуманітарних місій на передову: Валерій Дубіль та благодійники з США, Великобританії та Європи допомагають медикам та військовим

4 Жовтня 2024 10:03

Кожен військовослужбовець та медик повинні знати, що ми разом на шляху до перемоги. На лінії вогню щодня бойові медики повертають до життя наших захисників і захисниць. З першого дня повномасштабної війни моя головна місія — допомагати лікарям рятувати життя. Дякуючи долі, в мене є вірні партнери та однодумці, які також наслідують цю ціль. Днями ми з ними реалізували ювілейну 150-ту місію на Донеччину.

Про це повідомив перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань здоровʼя нації, народний депутат України, очільник «Батьківщини» Києва Валерій Дубіль.

         

«За весь час повномасштабної війни ми з партнерами закупили та передали близько 100 підігрівачів для інфузій, лазерне хірургічне обладнання та артроскоп для проведення безрозрізних операцій на кінцівках. Забезпечили прифронтові шпиталі та стабпункти 50 апаратами для непрямого масажу серця Easy Pulse Schiller — Швейцарія, 10 апаратами для гемодіалізу Prismaflex, сотнями реанімаційних моніторів, томографами, апаратами КТ і МРТ, сучасними УЗД, рентгенапаратами та операційними столами», — зазначив він.

Політик наголосив, що спільно з командою він передав десятки карет швидкої допомоги, які рятують життя на прифронтових територіях.

«Ми встановили 5 кабінетів гастроколоноскопії Fuji — Японія у шпиталі Донеччини та Харківщини. Ці апарати цінні й працюють при внутрішніх кровотеча», — додав він.

Валерій Дубіль підкреслив, що підтримка військових підрозділів — не менш важливий напрямок його діяльності.

«Ми систематично допомагаємо із забезпеченням бригад ЗСУ, підрозділів Державної прикордонної служби, Головного управління розвідки та Національної поліції України. Разом з партнерами оснащуємо Сили оборони України тисячами станцій Starlink, генераторів, потужних зарядних станцій, сучасних дронів», — сказав він.