Згідно з новим дослідженням, регулярне споживання молока не пов’язане з підвищеним рівнем холестерину. У роботі, опублікованій в International Journal of Obesity, розглядалися три великих популяційних дослідження.
Було виявлено, що люди, які регулярно пили велику кількість молока, мали більш низький рівень як гарного, так і поганого холестерину, хоча їх ІМТ був вищим, ніж в осіб, які не п’ють молоко. Подальший аналіз інших великих досліджень також показав, що у тих, хто регулярно вживає молоко, ризик розвитку ішемічної хвороби серця нижчий на 14 %, інформує Ukr.Media.
Команда дослідників застосувала генетичний підхід до споживання молока, вивчивши зміну гену лактази, що пов’язаний з перетравленням молочного цукру, відомого як лактоза. Дослідження показало, що наявність генетичної варіації, за якої люди можуть перетравлювати лактозу, було гарним способом виявлення людей, які споживають більше молока.
Вімал Карані, професор нутригенетики та нутригеноміки Університету Редінга, зазначає:
«Ми виявили, що серед учасників з генетичною мінливістю, яку ми пов’язували з більш високим споживанням молока, був більш високий ІМТ, жирові відкладення, але, що важливо, були більш низькі рівні гарного і поганого холестерину. Але у них був значно нижчий ризик розвитку ішемічної хвороби серця. Усе це свідчить про те, що скорочення споживання молока може не бути необхідним для запобігання розвитку серцево-судинних захворювань».
Джерело: Newsyou