Музей Шевченка відкриється для відвідувачів виставкою плакатів

9 Червня 2022 15:00

Національний музей Тараса Шевченка 10 червня частково відкриється для відвідувачів. У його стінах відбудеться виставка плакатів “Шевченко: 4.5.0”. Про це повідомляють на сайті Міністерства культури та інформаційної політики.

Організатори зібрали роботи українців в першу за останні кілька місяців виставку. Два десятки плакатів показують, як Тарас Шевченко і сформульовані ним націєтворчі смисли вшиваються у нашу реальність по-новому, стають частиною смислів, за якими вивіряється належність нашому культурному кодові.

Виставка працюватиме за графіком роботи музею. Музей працюватиме з урахуванням вимог воєнного стану. У випадку повітряної тривоги відвідувачі повинні пройти в укриття, яке розташоване в закладі.

Також у музеї продовжується експонування творів Марії Примаченко. Наприкінці лютого в Іванкові Київської області під час наступу російської армії згорів історико-краєзнавчий музей, де зберігалося близько двох з половиною десятків її робіт. На щастя, місцеві жителі встигли врятувати полотна. Ця виставка триватиме до 31 липня 2022 року.

Джерело: “UA: Cуспільне мовлення”