У Києві можуть скасувати зупинки транспорту під час повітряної тривоги

27 Березня 2023 14:45

Мешканці Києва підтримали звернення до столичної влади щодо скасування зупинки транспорту під час повітряної тривоги. Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської ради, передають “Коментарі”.

Авторка петиції №11722 Тамара Луцук вимагає відмінити у Києві заборону руху громадського транспорту під час повітряної тривоги — автобусів, тролейбусів та метро. У своєму зверненні до столичної влади вона наголошує, що у пересічного киянина відсутній автомобіль, а доїхати на роботу стає занадто складним завданням — навіть знущанням.

“Особливо з лівого берега на правий і навпаки. Так, наприклад, дістатися з мікрорайону Позняки до станції метро Арсенальна маршруткою — це чотири пересадки. Таксі — під час повітряної тривоги завищують ціни”, — йдеться в петиції.

Лучук закликала владу Києва або продублювати маршрути автобусів, такі як №115 та №55 маршрутними таксі, або повністю відмінити заборону на рух громадського транспорту.

“Не у кожного киянина є службовий та власний автомобіль. Тому будь-ласка, спробуйте пересісти зі службових автомобілів на громадський транспорт і дістатися на роботу під час повітряної тривоги”, — резюмувала авторка петиції.

Звернення зібрало понад шість тисяч голосів, чого достатньо для розгляду петиції у Київській міській раді. Це не перша петиція щодо скасування зупинок громадського транспорту під час повітряної тривоги. Тепер столичній владі доведеться на неї відповісти — чи скасують такі вимоги, чи ні.

Джерело: Comments.ua