Біля метро “Палац Україна” ліквідують стихійну торгівлю

13 Травня 2014 10:48
truth.in.ua

truth.in.ua

Несанкціонована торгівля за останні роки перейшла з категорії порушення благоустрою та громадського порядку до категорії національної безпеки. Тому вирішення даного питання потребує конструктивного та комплексного підходу.
Саме з цієї причини 12 травня очільник Голосіївського району Микола Даневич зустрівся з директором КП «Володимирський ринок» Ларисою Ярошевич та обговорив питання ліквідації стихійної торгівлі біля станції метро «Палац Україна» (вул. Тельмана), повідомляє прес-служба району.
Нагадаємо, що відповідно до ЗУ «Про якість та безпеку харчових продуктів» продукція, яка не має відповідного документу, є небезпечною для здоров’я громадян. Торгівля ж «з рук» або «з землі» зазвичай здійснюється без відповідних документів та в антисанітарних умовах, що становить загрозу життю мешканців столиці.
Боротьба зі стихійною торгівлею по вулиці Тельмана має довгу історію і, на жаль, не на користь місцевої громади, але після обговорення рішення було знайдено.
«Наразі на вулиці торгують близько 20 осіб. Кожному з них, в залежності від категорії товарів, буде надано пільгове місце на Володимирському ринку. Також розуміючи, що більшість торгівців є особами похилого віку, плата за перевірку якості продукції буде знижена або зовсім відсутня», – зазначив після зустрічі Микола Даневич.

Джерело: eveningkiev.com