У Києві викрили групу віртуальних фальшивомонетників

14 Травня 2014 14:21
dt.ua

dt.ua

У Києві викрито чергову злочинну схему ухилення від сплати податків у сфері новітніх технологій.

Про це повідомив в.о. першого заступника начальника ГУ Міндоходів у м. Києві – начальника слідчого управління фінансових розслідувань Іван Куценко, інформує прес-служба відомства.

“Службові особи одного із столичних підприємств, що здійснювали діяльність у сфері новітніх технологій, розробили та запровадили в мережі Інтернет платіжний сервіс та використовували електронні гроші під власною торговельною маркою”, – сказав Куценко.

За надані послуги платіжний сервіс отримував комісійну винагороду: від 2 до 7% в залежності від виду послуги, однак отриманий дохід у сумі понад 10 млн грн у бухгалтерському обліку та податковій звітності не відображався, податки не нараховувалися та не сплачувалися.

Куценко також повідомив, що під час досудового розслідування службові особи підприємства зізналися у скоєному та сплатили до державного бюджету грошові кошти у розмірі 1 мільйон 150 тисяч гривень.

“Після сплати донарахованих сум та відповідних штрафних санкцій кримінальне провадження було направлене прокурору з клопотанням про звільнення від кримінальної відповідальності, як це і передбачено частиною 4 статті 212 Кримінального кодексу України”, – зазначив Куценко.

Джерело: eveningkiev.com