Сьогодні у Києві обговорять розвиток інформаційного суспільства

16 Травня 2014 10:35
boryslav.do.am

boryslav.do.am

Сьогодні у Києві відбудеться круглий стіл, присвячений Міжнародному Дню інформаційного суспільства, повідомляє УНН.
Ініціатором заходу є Комітет Верховної Ради України з питань інформатизації та інформаційних технологій, що підтримав ініціативу Міжнародної громадської організації “Європейська Медіа Платформа”.
На круглому столі передбачається обговорення результатів Глобальної зустрічі з майбутнього управління Інтернетом (NETmundial), яка відбулась в м. Сан-Паулу (Бразилія) 23 — 24 квітня 2014 року. А також перспективи представлення України під час локального заходу — Європейського Діалогу з управління Інтернетом (Берлін, 12 — 13 червня 2014 р.).
У роботі круглого столу візьмуть участь провідні українські та закордонні експерти, керівники профільних державних установ, представники ІТ бізнесу, громадських та міжнародних організацій, навчальних закладів, журналісти та інші.
Я зазначають експерти, на сьогодні підтримка галузі високих технологій є одним із важливих пріорітетів державної політики.
“Звичайно, це тільки початок, і стратегічна мета держави — вийти в світові лідери за всіма рейтингами та критеріями. Головне, що сьогодні ми з гравцями ринку маємо конструктивний діалог та розуміння необхідності законодавчих змін з метою створення сприятливих умов для розвитку національного ІТ-сектору. Розуміння владою важливості підтримки галузі високих технологій — це ключові складові розвитку економіки та суспільства в цілому”, — сказав голова Комітету Верховної Ради з питань інформатизації та інформаційних технологій Валерій Омельченко.
Нагадаємо, невдовзі в Україні відбудуться парламентські слухання щодо законодавчого забезпечення розвитку інформаційного суспільства.

Джерело: unn.com.ua