У столиці знайшли трояндових злодіїв

20 Травня 2014 11:35

trojndi

Столичні правоохоронці затримали групу зловмисників, що крали у центрі столиці кущі троянд.

До міліції Печерського району звернулися представники “Київзеленбуду”. Вони заявили, що невідомі особи викопали більш, як сотню кущів троянд, висаджених працівниками комунального підприємства. У 2013 році організація прикрасила розділову смугу бульвару Лесі Українки – висадила 1000 елітних рослин вартістю 25 гривень кожна.

Дільничні інспектори встановили, що діяло троє “тимчасових киян”, які проживають у центрі столиці, не працюють. Годуються жебрацтвом або здають до пунктів вторсировини, що потрапить під руку. На початку весни на очі їм потрапили розкішні трояндові кущі. На “справу” виходили годині о п’ятій вечора, не соромлячись перехожих і не боячись проїжджаючих повз автомобілів. Накопавши кілька десятків рослин, йшли геть, а вранці продавали кущі торгуючим квітами. Загальний збиток, нанесений волоцюгами столиці, склав близько 3 тисяч гривень.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.