На базі ТРК «Київ» створять суспільне телебачення Києва

7 Червня 2014 08:41
stv.mediasapiens.ua

stv.mediasapiens.ua

У столиці буде створено Суспільне телебачення на базі ТРК «Київ». Ініціативну групу з його створення очолила телеведуча Рена Назарова.

За словами Назарової, ініціативна група вже напрацювала алгоритм створення СТК, принципи формування наглядової ради тощо, взявши за основу модель, прописану в Законі «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України», прийнятому в квітні. На сайті представлено проект статуту Суспільного телебачення Києва.

«Ми не стали створювати велосипед, а взяли за основу модель Суспільного телебачення України та пристосували до специфіки Києва. А така існує. Адже, наприклад, у нас існують питання столиці саме як міста, мегаполіса. І, відповідно, в наглядовій раді СТК повинні бути представлені ті, хто знається на таких проблемах», – зазначає пані Назарова.

Зараз робоча група продовжує обговорювати процес створення СТК з «усіма, хто розуміється на його необхідності та готовий підтримати словом або ділом: журналістами, громадськістю, депутатами та, звичайно ж, соціально активними».

Джерело: eveningkiev.com