О 12-й Україна вшанує полеглих воїнів хвилиною мовчання

15 Червня 2014 11:29
religions.unian.ua

religions.unian.ua

В Україні сьогодні – день жалоби в пам’ять про воїнів, загиблих на Донбасі у боях за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, та мирних мешканців, яких вбили бойовики сепаратистів. О 12 годині оголошується хвилина мовчання.

Про це йдеться в Указі Президента України Петра Порошенка, оприлюдненому на сайті Глави держави.

Як зазначається, указ підписано “у зв’язку із трагічною загибеллю військовослужбовців 14 червня 2014 року, з метою вшанування пам’яті всіх військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу – учасників антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях, які загинули, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, та пам’яті мирних жителів, які стали жертвами терористів на сході України…”.

Державний Прапор України на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій приспущено; розважально-концертні заходи, спортивні змагання скасовано, внесено відповідні зміни до програм теле- та радіопередач.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко висловив співчуття родинам загиблих українських військових, які загинули 14 червня у ході АТО, а також оголосив 15 червня днем жалоби. Президент запевнив, що всі, хто причетний до загибелі українських військових, будуть покарані.

У суботу при заході на посадку в Луганському аеропорту вогнем терористів був збитий військово-транспортний Іл-76 Повітряних Сил Збройних Сил України. Загинули всі 49 військовослужбовців, які були на борту.

 

Джерело: ukrinform.ua