“Київ” покаже виставу Шекспіра

24 Червня 2014 07:10
gazeta.ua

gazeta.ua

24 червня о 19:00 в кінотеатрі“Київ” в рамках проекту британський театр у кіно відбудеться показ вистави “Генріх V” Уільяма Шекспіра.

Британська Рада в Україні та арт-об’єднання CoolConnections представляють фестиваль “Британський театр у кіно”, який стартував 25 березня у Києві, Харкові, Дніпропетровську, Донецьку та Одесі.

У всіх містах показ вистави “Генріх V” / “Henry V” відбудеться 24 червня. Додатковий показ у Києві (кінотеатр “Кронверк”) – 28 червня

“Генріх V” / “Henry V”
Великобританія, 2012 / 175 хв.
Постановка театру Shakespeare’s Globe
П’єса Уільяма Шекспіра
Режисер Домінік Дромгул
У ролях: Джеймі Паркер, Брід Бреннан, Грехам Балтер, Найджел Кук, Джилз Купер, Сем Кокс, Курт Егіаван, Метью Флінн та ін.
Художник Джонатан Фенсом
Композитор Клер ван Кампен

“Генріх V” – історична хроніка Уільяма Шекспіра, яка змальовує похід короля Генріха V до Франції з метою повернути землі, що по праву належать англійцям. Однак харизматичному та амбіційному королю випаде пройти чимало випробувань, завбачених йому війною.

Центральне місце в п’єсі “Генріх V” відводиться битві під Азенкуром, яка відбулася 25 жовтня 1415 року. Цей бій мав надзвичайні наслідки як для англійської, так і для французької сторони. У результаті перемоги англійців Франція була змушена підписати угоду, згідно з якою Генріх V ставав спадкоємцем французького трону.

Різноманітні джерела стверджують, що в ході тієї битви загинуло від 4000 до 10000 французів і від 100 до 1600 англійців. Однак Шекспір прикрашає ці дані: у п’єсі, зачитуючи список загиблих, Генріх V дізнається, що у битві під Азенкуром загинуло 10000 французів і лише 29 англійців.

П’єсу “Генріх V” неодноразово екранізували і ставили на сцені театру. У різні роки роль англійського короля у кіно грали такі актори, як: Лоуренс Олів’є (“Король Генріх V”, The Chronicle History of King Henry the Fift with His Battell Fought at Agincourt in France, 1944), Кеннет Брана (“Генріх V: Битва під Азенкуром”, Henry V, 1989); Том Хіддлстон (“Пуста корона”, The Hollow Crown, 2012).

Вистава демонструється англійською мовою з українськими субтитрами.

Вхід: 120 грн.

Джерело: moemisto.com.ua