Схема київського метро відтепер доступна для незрячих

15 Вересня 2014 09:08
thekievtimes.ua

thekievtimes.ua

У вестибюлях шести пересадочних станцій Київського метрополітену з’явились рельєфнографічні карти-схеми Київського метрополітену. Про це повідомляє прес-служба мерії.

Ними можуть скористатися пасажири з порушеннями зору та повністю незрячі.

Ці карти з’явилися у вестибюлях станцій “Театральна”, “Хрещатик”, “Майдан Незалежності”, “Площа Льва Толстого”, “Золоті Ворота” та Палац спорту”.

“На станціях “Майдан Незалежності” та “Хрещатик” (вхід з вулиці Хрещатик) схеми розміщено на стіні праворуч перед контрольно-пропускним пунктом. На станціях “Площа Льва Толстого” та “Театральна” – на стіні ліворуч одразу за контрольно-пропускним пунктом. На станції “Палац спорту” карта знаходиться на стіні ліворуч перед контрольно-пропускним пунктом. На станції “Золоті ворота” (вхід від Золотоворітського проїзду) карта розміщена на стіні ліворуч від входу до касового залу. Всі карти-схеми розміщені на рівні обличчя людини середнього зросту. Контролери контрольно-пропускних пунктів проінструктовані і готові, у разі необхідності, зорієнтувати незрячого пасажира щодо розташування схеми. Вивчивши карту, незрячий пасажир має можливість попросити контролера про супровід до поїзда” – йдеться в повідомленні.