Найбільше маленьких українців народжується в західних регіонах України

20 Вересня 2014 19:00

ukrslovo.net

ukrslovo.net

На сьогодні демографічна ситуація є кращою в західних регіонах України, а найгірші показники – у східних і південно-східних регіонах, особливо це стосується народжуваності. Про це під час прес-конференції повідомила завідуюча відділом демографічних процесів Інституту демографії і соціальних досліджень НАНУ Ірина Курило, передає УНН.
“Що стосується демографічної ситуації, вона така: з боку народжуваності, оскільки народжуваність зменшується, то і в селі дітей народжується менше, так би мовити в абсолютній масі, але частота народжуваності третіх та четвертих дітей у селі зберігається дещо вища, ніж у міських поселеннях”,- зазначила Курило.
За її словами, демографічна ситуація в Україні була кращою і на сьогодні є кращою в західних регіонах України, а найгірші показники – у східних і південно-східних регіонах, особливо це стосується народжуваності.
“Щодо болючих точок на карті України щодо смертності, виділяють східні регіони, в тому числі ті, де зараз відбувається конфлікт, і ряд північних регіонів”, – зазначила експерт.