Причини вживати тунець: ця риба підсилює імунітет і покращує настрій

30 Червня 2017 13:00
ukr.segodnya.ua

ukr.segodnya.ua

Одне з кращих властивостей тунця – він практично не піддається зараженню паразитами
Тунець – чудовий продукт! Посудіть самі: по-перше, він майже універсальний – його можна застосовувати як в холодні страви (наприклад, салати, суші і закуски), так і в гарячі (в пасту, піцу, супи); по-друге, в на 100 г цієї морської риби припадає всього лише 139 кілокалорій; по-третє, тунець досить смачний; але найголовніше – він ще й корисний.
5 причин любити тунець
Корисний для серця … і не тільки. Будучи хорошим джерелом омега-3 і омега-6 жирних кислот, тунець допомагає регулювати в організмі рівень холестерину, запобігає утворенню холестеринових бляшок і засмічення артерій, тим самим помітно зменшуючи ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Крім того, завдяки цим незамінним жирним кислотам також поліпшується пам’ять і концентрація, стають більш міцними волосся і нігті, пом’якшується шкіра, пише “Філгуд”.
Безпечний. Одна з кращих властивостей тунця – він практично не піддається зараженню паразитами, а значить їсти його можна без всяких побоювань підхопити глисти або палички. Хоча, звичайно, промити перед приготуванням рибу все одно варто – від зовнішніх шкідників кшталт бруду і бактерій тунець, на жаль, не захищений.
Впливає на цукор. Тунець рекомендується людям, страждаючим діабетом і гіпертонією, так як він нормалізує рівень цукру в крові.

Джерело: Сегодня.ua