Для молитви за мир не треба дозволів влади – Глава УГКЦ

13 Січня 2014 12:10

shevchuk_donetskУкраїнській греко-католицькій церкві погрожують припиненням діяльності в Україні.

Про це повідомив Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав на спеціально скликаній прес-конференції. 

Підставою для такої заяви став отриманий УГКЦ у різдвяні дні лист, за підписом першого заступника міністра культури України Кохана.

У цьому листі йдеться «про релігійну діяльність, що в порушення вимог законодавства України про свободу совісті та релігійні організації здійснюють представники, зокрема, Української греко-католицької церкви на Майдані Незалежності міста Києва впродовж грудня минулого року та на початку нового 2014 року».

Лист містить кілька приписів і завершується так:

«Недотримання наведених приписів, згідно з положеннями статті 16 Закону України «Про свободу совісті і релігійні організації», може слугувати підставою для порушення перед судом питання про припинення діяльності відповідних релігійних організацій».

«Ми переконані, що молитва за мир разом із тими, хто в мирний спосіб виявляє своє бажання жити у правовій державі, – це є відповідне місце для молитви. Для цього непотрібно якогось окремого дозволу державної влади», – сказав на прес-конференції глава УГКЦ.

Наприкінці 2013 року Блаженніший Святослав висловив свою солідарність з тими, хто не боїться говорити правду. Глава церкви сказав про занепокоєння з приводу поширення насильства в Україні.