Держслужбовцям можуть зменшити пенсії

2 Грудня 2014 10:01
zaholovok.com.ua

zaholovok.com.ua

Новий проект Закону «Про державну службу»,  що найближчим часом винесуть на розгляд Верховної Ради, передбачає принципово нові підходи до заробітних плат та пенсійного забезпечення фахівців, зайнятих у сфері державного управління.

Про це заявив у понеділок координатор проектної групи “Реформа державної служби в Україні” громадянської платформи “Нова країна” Сергій Сорока, повыдомляэ Укрінформ.

«Зараз система така: 30% оплати праці становлять посадові оклади, а 70 – надбавки. У цьому законопроекті ми міняємо систему із точністю до навпаки. Заробітна плата складається із 70% посадового окладу, а 30% – преміальні. Є два види преміальних  річна премія  і періодичні. 20% – річна надбавка і 10 – періодична. При цьому посадові оклади  держслужбовців прив’язуються до мінімальної зарплати в країні. Тобто, заробітна плата може підвищуватися тільки з підвищення загального добробуту громадян України», – зазначив Сорока.

Окремо зупинився він і пенсіях держслужбовців, які також має врегулювати новий законопроект.

«У законі прописано, що державні службовці переходять на загальну систему пенсійного забезпечення – як і всі громадяни України. У питанні термінів також був певний компроміс. Від негайної відмови – до запровадження певного перехідного періоду. Компромісний варіант – 3-5 років, тобто або 1 січня 2018 року, або 1 січня 2020-го. Залежить від того, з якого моменту закон вступить у дію», – наголосив Сорока.

Джерело: Хрещатик