У Києві проходять «вечори французького кіно»

2 Лютого 2015 16:45

Колекцію нових і кращих французьких фільмів представляють українським глядачам компанія «Артхаус Трафік» та Французький Інститут в Україні в Культурному центрі «Кінотеатр« Київ» з 29 січня по 4 лютого.
«Вечори французького кіно» – це щорічний фестиваль найгучніших французьких кінопрем’єр року.

theinsider.ua

theinsider.ua

Організатори заходу повідомляють: «У 2015 році «Вечори французького кіно» пройдуть в Україні вже вдесяте. У програмі – «Прощай мова 3D» – експерименти з 3D-форматом від метра світового кінематографа Жан-Люка Годара; саркастична драма Олів’є Ассаяса з Жюльєтт Бінош і Крістен Стюарт «Зільсер-Марія»; ексцентрична комедія про толерантність – «Божевільне весілля» і традиційні французькі мелодрами про почуття – «Жінка у дворі» і «Любов – ідеальний злочин».
Фільми демонструватимуться мовою оригіналу з українськими субтитрами.
У програмі – фільми-призери міжнародних фестивалів і нові акторські роботи Катрін Деньов, Жюльєт Бінош і Матьє Амальрік. Цього року Вечори французького кіно пройдуть вже вдесяте.

Фестиваль відкриє комедійна мелодрама П’єра Сальвадорі “Жінка у дворі”, сюжет якої побудовано навколо зворушливою дружби консьєржа Антуана і самотньою Матильди, яка нещодавно вийшла на пенсію.

Також у програмі – новий фільм Жан-Люка Годара “Прощавай, мово 3D”, який одержав Приз журі на 67-му Каннському кінофестивалі, кримінальна мелодрама “Любов – це ідеальний злочин” братів Ларьйо, комедія Філіпа де Шоврона “Божевільне весілля” та драма Олів’є Ассаяса “Зільс-Марія” з Жульєт Бінош – колишній претендент на “Золоту пальмову гілку” у Каннах.

Місце, час: кінотеатр “Київ”.

Джерело: Мій Київ