В Києві презентують виставу французського драматурга про Майдан

18 Лютого 2015 14:30

socportal.info

socportal.info

21 лютого 2015 в театрі Національної опери України ім. Т.Шевченка відбудеться унікальна подія – вистава французького драматурга, письменника і філософа Бернара-Анрі Леві «Готель Європа».
Спектакль проходитиме за сприянням Президента України, з нагоди річниці подій на Майдані – Революції гідності. Сама п’єса – це монолог довжиною в 5 актів. Дія відбувається 27 червня 2014 року, в Сараєво, напередодні меморіальних заходів в пам’ять про століття з початку Першої світової. Головний герой – письменник, який повинен підготувати промову. Місце дії – готель, в якому він бував 20 років тому. На його промову про Європу, її основоположні цінності, її майбутній і теперішній стан духу, чекають мільйони. Він один у закритій кімнаті шукає натхнення в старих фотографіях і документах. Лейтмотивом через всю п’єсу проходить тема Українського Майдану, боротьба українців за право жити у вільній країні – нагадування всій Європі про те, якими є справжні маркери демократії та ціна, яку народові доводиться платити за гідне життя.
Бернар-Анрі Леві розповів: «Цей театральний текст є текстом боротьби. Це – театр на барикаді Майдану. Адже саме про Україну йдеться у цій п’єсі. Про її жінок, чоловіків, патріотів, про героїчних європейців. Про сам Майдан, про Крим, про Донбас, які є невід’ємними частинами країнами в її цілісності. Ось про все це й піде мова в суботу ввечері в оперному театрі».
Передпоказ вистави «Готель Європа» відбувся в Одеському оперному театрі минулого літа. Восени Бернар-Анрі Леві продемонстрував своє творіння паризькій публіці, в театрі Ательє. 21-го лютого у Києві, в Національній опері України ім. Т.Шевченка відбудеться єдиний показ вистави «Готель Європа».

Джерело: СОЦПОРТАЛ