У Києві стартує програма «Відлуння Міжнародного фестивалю документальних фільмів “Їглава”»

20 Лютого 2015 18:00

telekritika.ua

telekritika.ua

З 19 по 21 лютого в Києві пройдуть покази авторських документальних стрічок у межах програми «Відлуння 18. МФДК “Їглава “». Про це повідомляється на сторінці події у Facebook.

Організаторами виступили Чеський центр в Києві разом із Міжнародним фестивалем документального кіно «Їглава» та телевізійною школою «Інтершкола», тож найактивніше представлено чеський кінематограф. Також глядачам пропонується стрічки німецьких та в’єтнамського автора.

Відкривається програма майстер-класом режисера Мартіна Душека та дискусією «Сучасне неігрове кіно. Чесько-український досвід». Учасниками виступлять чеські документалісти – Їржі Стейскал, Мартін Душек, Філіп Ремунда та Тереза Свадошева. Модератор – український кінокритик, співавтор програми «Аргумент кіно» на «1+1» Ігор Грабович.

Зустріч розпочнеться о 17.30 у приміщенні у Києві на вул. Воровського, 22.

О 19.30 поціновувачі документального кіно дивитимуться фільм відкриття програми – «У хмари вдивляємося» Мартіна Душека, що став у Чехії найкращою картиною 2014 року. У картині йдеться про пригоди тюнигувальників авто.

З переліком інших стрічок-учасників програми «Відлуння 18. МФДК “Їглава “» можна ознайомитися тут.

Міжнародний фестиваль документальних фільмів «Їглава» репрезентує авторське документальне кіно. У фокусі – фільми соціальної тематики, інноваційний підхід до режисури, дискусії. В основі програми – шість конкурсних номінацій: «Opus bonum» для стрічки з усього світу, «Між морями» – для стрічок із Центральної та Східної Європи, «Чеська радість» – найкращі чеські фільми, «Прем’єра» – дебютні проекти, «Fascinace» – експериментальні фільми, «Коротка радість» – вибір найкращих короткометражних стрічок.

«Телекритика»
На фото – кадр зі стрічки «У хмари вдивляємося» Мартіна Душека