Столичні митники виявили партію парфумів із ціною по 8 гривень

3 Березня 2015 13:40
kreschatic.kiev.ua

kreschatic.kiev.ua

Співробітниками Київської міської митниці ДФС упереджено спробу підприємців імпортувати в Україну туалетну воду та засоби гігієни за заниженою, практично вчетверо, митною вартістю. Про це повідомили в прес-службі ДФС у м.Києві.

Скориставшись підробленими документами, ділки намагались завезти  парфуми по ціні всього 8 гривень за одиницю.

Загалом, в даній партії товару нараховувалось щонайменше 19 300 одиниць, з яких майже 16 тис. шт. туалетної води та близько 3,5 тис. наборів із засобами гігієни. Загальна вага вантажу склала 7,5 тонн.

Товар імпортувався українським підприємством з Арабських Еміратів.

Для здійснення митного оформлення парфумів, підприємство надало документи, згідно яких, митна вартість товару становить всього лише 155 тисяч гривень.

Однак, при проведенні оперативних заходів, співробітниками Київської міської митниці було виявлено оригінальний пакет документів на товар, згідно яких дійсна вартість парфумів перевищує 588 тисяч гривень. Отже, штучно занизивши вартість товару, підприємство намагалось ухилитись від сплати належних податків до бюджету.

Наразі, за виявленим фактом Київською міською митницею складено адміністративний протокол за ч.1 ст.483 Митного Кодексу, відповідно до якої на підприємця може чекати штраф у розмірі 100% вартості товару та його конфіскація.

Товар вилучено. Матеріали справи будуть спрямовані до суду.

Джерело: Хрещатик