Виходить друком книга «нащадка експресіонізму

21 Березня 2015 16:00
cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

Видавництво «Книги – ХХІ» представило новинку, якою стала книга німецького письменника Арно Шмідта «Левіафан, або Найкращий з усіх світів. Озерний пейзаж із Покахонтас. Тіна, або Про безсмертя. Ґьоте та один із його поціновувачів». Видання містить чотири ранні оповідання та повісті класика інтелектуальної літератури ХХ ст.

Ранні твори Арно Шмідта демонструють оригінальний творчий метод письменника, який у власній манері полемізував з Фройдом і Джойсом, вигадував нові лінгвістичні засоби, які б допомогли йому передати експресію переживань персонажів. У книзі Шмідта, що вийшла українською, йтиметься про людей, які вражені війною, яку перебувають у постійному пошуку себе.

«Дуже винним був Ніцше, обожнювач влади; власне, це він навчив усіх цих нацистських викрутнів («Люби війну більше, ніж мир…»), балакуче ледащо; він – батько тих брекерівських зразкових вояків, які – забери в них кийка і камінь – пропадуть з голоду, бо «нічого іншого не навчені». Вони з Платоном спричинили багато шкоди…» − розмірковує наратор в оповіданні «Левіафан, або Найкращий з усіх світів».

Джерело: Cultprostir