У Києві пройде XIV джазовий фестиваль «Єдність»

23 Березня 2015 16:00
socportal.info

socportal.info

Чотирнадцятий рік поспіль джазовий фестиваль «Єдність» збере на сцені Київського національного академічного театру оперети відомих українських і зарубіжних джазових музикантів.

У березні 2002 року його заснував відомий український письменник Сергій Грабар, пишеGazeta.ua.

Початок проведення «Єдності» вважається одним з основних кроків у відродженні джазового фестивального руху в Україні. За 13 років на його сцені виступили близько 600 музикантів із понад 25 країн світу, які представляли найрізноманітніші джазові напрями.

Одним з ключових учасників цьогорічного фестивалю стане український гітарист-віртуоз кримськотатарського походження Енвер Ізмайлов, відомий використанням гітарної техніки «теппінг» (прийом гри, коли обидві руки лежать на грифі інструмента). Під час Майдану відомий музикант присвятив композицію подіям, які відбувалися в Україні на той час, а пізніше, під час розгортання конфлікту в Криму, закликав усі народи, що живуть в Україні, не допустити пролиття крові.

Традиційно на сцені «Єдності» виступить відомий український джазовий піаніст-віртуоз Володимир Соляник — заслужений артист України, один з найвідоміших джазових піаністів у пострадянському просторі.

Цінителі музики зможуть насолодитися джазом у виконанні дуету Олександра Рукомойнікова (саксофон) і Сергія Давидова (фортепіано), а також Мирона Блощичака — українського віртуоза, який грає джаз на етнічних духових інструментах. А один з найяскравіших представників течії неокласики і неоромантики в Україні Олексій Ревенко виступить разом Національним президентським оркестром.

Іноземними гостями цьогорічної «Єдності» стануть гітарист з Норвегії Фроде Барт і Квартет Гжегоша Карнаса, який об’єднав музикантів з Польщі та Азербайджану.

Однією із своєрідних родзинок «Єдності» є регулярна участь у фестивалі дітей, які виконують джаз. Цього разу на сцені виступить зовсім юна, але дуже талановита Марія Видренко.

В якості ведучого фестивалю традиційно виступить один з найвідоміших українських джазменів, знавець музики, журналіст Олексій Коган.

Джерело: Соцпортал